Kézműves élelmiszerkészítő tanfolyam
About This Course
A kézműves élelmiszerkészítő a kis mennyiségű, elsősorban kézműves eljárással élelmiszereket állít elő és értékesít főleg a végső fogyasztók számára. A munkája során érvényesíti a termékeinek kézműves jellegét. Kézműves keretek között zöldség-, gyümölcs feldolgozást ezen belül tartósítást és savanyítást, valamint húsfeldolgozást, (ezen belül hurkát, kolbászt, tepertőt, sózott és abált szalonnát készít), tejtermékeket, ezen belül (joghurtot, kefírt, túrót, sajtot, tej alapú italokat készít), és sütőipari termékeket (ezen belül búzakenyeret és péksüteményt és pogácsákat készít), mézeskalácsot és száraztésztát állít elő.
A biztonságos termékelőállítás érdekében szakszerűen irányítja az élelmiszer előállítás folyamatait. A termékelőállításhoz kapcsolódó termék-nyomon követési és termékbiztonságot igazoló dokumentumokat vezet. Termékeit értékesítheti vendégasztal üzemeltetése kertében is. Munkáját a gazdaságossági elvek, minőségbiztosítási, élelmiszerhigiéniai, technológiai, tűz- munka-és környezetvédelmi és egyéb vonatkozó előírások betartásával (4-es szint) betartásával és betartatásával végzi.
Szakképesítés sorszáma: 07214010
Programkövetelmény érvényességének kezdete: 2021.12.20.
# /- #kézművesélelmiszerkészítő #kézművesélelmiszerkészítőtanfolyam #kézművesélelmiszerkészítőképzés #kézművesélelmiszerkészítőtanfolyamról #kézművesélelmiszerkészítőoktatás #kézművesélelmiszerkészítővizsga
Learning Objectives
Material Includes
- Online felületen elérhető tananyag
- Díjmentes próbavizsga
- Kézműves élelmiszerkészítő tananyag (jegyzet),
- Igény esetén a gyakorlati tevékenységhez szükséges munkaruha, és munkavédelmi eszközök
Requirements
- Iskolai előképzettség: alapfokú iskolai végzettség
- Szakmai előképzettség: nem szükséges
- Egészségügyi alkalmassági követelmény: szükséges
- Szakmai gyakorlat területe és időtartama: -
Target Audience
- A Kézműves élelmiszerkészítő tanfolyamot ajánljuk:
- Minden feldolgozóipart kedvelő ember számára. Nem csak tovább tanulni vágyók részére, egy jó és igazán látványos szakmai lehetőség a Kézműves élelmiszerkészítő végzettség megszerzése, hanem pályakezdőknek, átképzésben- és továbbképzésben résztvevőknek is ajánljuk.