Élelmezésvezető tanfolyam
About This Course
Megszervezi és ellenőrzi az élelmezési üzem munkáját, törekedve a költséghatékony működésre. Elkészíti az általános és a speciális táplálkozáshoz szükséges ételek kalkulációit, nyersanyag-kiszabati ívet vezet, és veszteségszámításokat végez. Dietetikus munkatársak bevonásával komplett napi, heti, havi étlapot és/vagy étrendet tervez, állít össze, szükség szerint személyre szabottan. Tápanyagszükséglet kalkulációt készít a különböző korcsoportokba tartozók, táplálkozásra érzékeny betegségben vagy allergiában szenvedők részére az ételallergia és táplálékintolerancia szigorú szabályainak betartása mellett. A táplálkozásnak, mint kiegészítő gyógymódnak ismerése és alkalmazása mellett gazdaságosan vezeti, irányítja a közétkeztetést ellátó üzemet.
Adminisztrációs feladatokat lát el, és információs rendszert működtet. Munkatervet, takarítási rendet készít. HACCP rendszert üzemeltet és ellenőriz. Beszerzést irányít és ellenőriz. Készletgazdálkodást végez, együttműködik a szakhatóságokkal és segíti azok ellenőrző munkáját. Ellenőrzési tervet készít az érvényben lévő jogszabályok, előírások betartatásához. Megtervezi a napi étkeztetést a rendelkezésre álló tárgyi-, személyi- és anyagi feltételek szerint. Tisztában van a különböző diéták ételkészítési technikáival és alkalmazza azokat. Gondoskodik a dolgozók szakmai továbbképzéséről. Ösztönzi a dolgozókat a szakmai fejlődésre. Népszerűsíti az egészséges táplálkozást. Folyamatosan fejleszti a szakmai tudását.
Szakképesítés sorszáma: 10135003
Programkövetelmény érvényességének kezdete: 2021.07.19
# /- #élelmiszervezető #élelmiszervezetőtanfolyam #élelmiszervezetőképzés #élelmiszervezetőtanfolyamról #élelmiszervezetőoktatás #élelmiszervezetővizsga
Learning Objectives
Material Includes
- Online felületen elérhető tananyag
- Díjmentes próbavizsga
- Élelmezésvezető tananyag (jegyzet),
- Igény esetén a gyakorlati tevékenységhez szükséges munkaruha, és munkavédelmi eszközök
Requirements
- Iskolai előképzettség: Érettségi végzettség
- Szakmai előképzettség: 510132306 Szakács szaktechnikus, 510132302 Cukrász szaktechnikus, 510132308 Vendégtéri szaktechnikus, 42 5 5129 169 0 28 Vendéglátó technikus, 52 7822 02 Vendéglátó technikus, 54 811 01 Vendéglátás-szervező, 52 811 01 Vendéglős, 54 811 01 Vendéglátásszervező-vendéglős, 54 811 01 Vendéglátásszervező
- Egészségügyi alkalmassági követelmény: szükséges
- Szakmai gyakorlat területe és időtartama: nem szükséges
Target Audience
- Az Élelmezésvezető tanfolyamot ajánljuk:
- Minden élelmezési tevékenységet kedvelő ember számára. Nem csak tovább tanulni vágyók részére, egy jó és igazán látványos szakmai lehetőség az Élelmezésvezető végzettség megszerzése, hanem pályakezdőknek, átképzésben- és továbbképzésben résztvevőknek is ajánljuk.